Termékek Menü

Az orvos válaszol - mi a helyzet a lelógó lábakkal?

Káros-e a babák érrendszerére az akár egy órán át lelógó láb? Mert sok baba alszik el délután babahintában és ha már a lába kint van, nem szívesen mozgatjuk őt.

Megkérdeztünk egy erekkel foglalkozó orvos specialistát arról, hogy a van-e alapja az aggodalmunknak, miszerint bizonyos idő után káros lehet a babának a babahintából kilógó láb. Itt a válasza tökéletesen érthető, emberi nyelven. Ne hagyd ki!

"A hintázás nélkülözhetetlen szerepet tölt be a megfelelő egyensúlyérzék, a térérzékelés, a ritmusérzék, a mozgáskoordináció és a finommotorikus mozgások kialakulásában. A babahinta kiválóan alkalmas erre a célra, hiszen 100% bababarát anyagok felhasználásával készült és teljesen biztonságos a piciknek."

Varga-Fekete Timea-Zita angiológus kiemelte, hogy a babahintáink kialakítása és anyaga miatt tökéletes biztonságban vannak a babák.

"A kisbaba gerince nem terhelődik az enyhe dőlésszögnek köszönhetően. A lelogó lábacskák nem jelentenek gondot, hiszen a puha anyag és a megfelelő nagyságúra szabott nyílás, biztosítja a szabad mozgást, és az a veszély, hogy ez a pozíció a vérkeringésre rossz kihatással lenne, akkor sem áll fenn, ha elalszik a kisbaba.

Nem kell félteni a kisbabákat a hintázástól, hanem alkalmat kell teremteni rá, hogy gyakorolhassák."

Teremts Te is alkalmat rá, válaszd csomagban!

Tartalomhoz tartozó címkék: cikk
blog comments powered by Disqus