Termékek Menü

Miért is rendelnek droppo csepphintát az alapiskolák? Megkérdeztem....

Miért is rendelnek droppo csepphintát az alapiskolák? Megkérdeztem.... Az ecobaby egy nagyon pici családi vállalkozás és legnagyobb segítségem a 4 éves iker gyermekeim Ádám és Bella, ezért minden egyes rendelés szívügyem. Minden egyes rendelést én csomagolok el, én készítek elő. Mikor az egyik általános iskola rendelt csepphintákat power hook forgószemes felfüggesztő rendszerrel és egy tündéri titkárnővel egyeztettem a rendelés részleteit megkérdeztem milyen céllal, mi okból rendelnek általános iskolába csepphintát...

Ezt a választ kaptam, olvassátok... 

A magatartási és tanulási zavarok hátterében az idegrendszer éretlensége áll, mely az érzékszervek által felvett információk összehangolásának alacsony színvonalában nyilvánul meg. A tudatosan alkalmazott mozgásformákkal az idegrendszer más és más területeit stimuláljuk. A mozgásfejlesztés célja, hogy a speciális gyakorlatok által a központi idegrendszerben új kapcsolatok alakuljanak ki. A csepphinta segítségével könnyen ingerelhető a vesztibuláris idegrendszer, pörgésekkel forgatásokkal. Használom a beszéd-mozgás integráció kialakítására mondókázással. Az autista gyerekeknek egy kuckó, elvonulási lehetőség. Relaxációs gyakorlatokra is alkalmas, a ringatás, lassú hintázás közben.

A felsős gyerekek is nagyon szívesen hintáznak benne, van aki mozgásban könnyebben tanul, memorizálásban segíti. Egy jó motiválási lehetőség is, mert nagyon szeretnek benne hintázni a gyerekek.

Azt hiszem bátran állíthatom, hogy nagyon nagy segítség lenne, ha több alapiskolában megtalálhatók lennének csepphintáink és a gyerekeknek módjukban állna a fejlesztés ilyen játékos módját is megtapasztalni.

 

Köszönöm a bizalmat  Dömsödi Széchenyi István Általános Iskola.

Gabriella