Termékek Menü

Hintáztasd okosra gyermeked!

László Ági
Hintáztasd okosra gyermeked!

A legtöbbet adhatjuk babánknak, ha már időben, a lehető legkorábban foglalkozunk a megfelelő fejlődésükkel. Itt ez a nagyszerű eszköz, a babahinta, ami nyugtat, szórakoztat és fejleszt is egyben. Nagyszerű kiegészítője egy mozgásterápiás kezelésnek, nagyon sok probléma megoldásában segít és játéknak is kiváló.

A Mackórendelő az ecoBaby egyik partnere, akivel már régóta együtt dolgozunk; kiváló gyógytornászai, megbízható szakemberei nagyszerű eredményeket érnek el gyermekekkel és felnőttekkel egyaránt. Sok éve foglalkoznak mozgásszervi betegségek szűrésével, vizsgálatával és természetesen különböző terápiákkal is.
Egészséges és sérült gyerekeknek egyaránt ajánlják a babahintáinkat, különböző céllal és használati utasításokkal. Kovács Andreát kérdeztem arról, miért javasolja a babahintát már újszülött kortól.

„A gyerekek általában nagyon szeretnek hintázni. Sokan nem tudják, de a ritmikus mozgás, az ismétlődő mozdulatok a feszültség és a szorongás oldására az egyik legjobb módszert jelentik. A ringatózó mozgás a biztonságos anyaméhre emlékezteti a gyerekeket, megnyugtatja, ellazítja – sőt, sokszor el is altatja őket. Éppen ezért szoktam ajánlani alvásszavaros, hasfájós babáknak is, akiket nehéz álomba ringatni.”

Még kevesebben tudják, amit most leírok! A legutóbbi kutatások tudományosan is igazolják, hogy a fejlett egyensúlyérzék nem csupán a sétálásban, futásban, bringázásban segíti majd gyermekedet, de az írni és olvasni tanulást is pozitívan befolyásolja. Vagyis minél többet hintázik a csöppség, annál könnyebb dolga lesz az iskolában később :)

„Koraszülött babák esetében, a megfelelő fejlődéshez különösen szoktam ajánlani a sok hintázást – természetesen korosztályának és fejlettségének megfelelően alkalmazva. A hintázó mozgás fejleszti az idegrendszert, hozzájárul a kognitív funkciók javításához és segít leküzdeni az érzelmi és viselkedési problémákat.

A rendelőben is sokszor használjuk a hintákat terápiás célokra; speciális feladatsorokat állítottunk össze a gyerekeknek, amit akár a kezelés alatt, akár otthon, a szülőkkel el tudnak végezni. Természetesen ezek mind játékosak, a gyerekeknek inkább szórakozás, mint munka, ezért könnyű őket „rávenni” a gyakorlásra.
Vannak általános gyakorlataink, amelyek minden gyereknél alkalmazhatóak, de igény esetén egyedi gyakorlatsort is összeállítanak gyógytornászaink, hogy a gyermekek a lehető leghatékonyabb terápiában részesüljenek.

A babahinta olyan problémák kezelésében is hatékony kiegészítő segítség lehet, mint például az elmaradott mozgás- vagy beszédfejlődés, hypertonia (túl feszes izomzat), aszimmetrikus fejlődés vagy mozgás, alvászavarok, nagyobb babáknál a mozgáshiány leküzdése.”

Persze a babahinta teljesen egészséges gyerekeknek is kiváló szórakozás: minden gyerek imád hintázni! Rossz idő esetén, vagy esténként, ha már nem lehet a játszótérre menni, napközben, ha szükséged van egy pár perc nyugalomra vagy ha szeretnéd elaltatni, megnyugtatni, ha szeretnétek együtt játszani… a hinta lehetőségei kimeríthetetlenek!

Újszülött kortól 3 éves korig: a babahintát minden gyerek szereti!

Tartalomhoz tartozó címkék: cikk
blog comments powered by Disqus