Termékek Menü

Mezítlábas fejlesztőszőnyeg - játékos gyakorlatok az egészséges talpacskákért.

Mezítlábas fejlesztőszőnyeg - játékos gyakorlatok az egészséges talpacskákért.

Azt hiszem bátran állíthatom, hogy minden édesanyát foglalkoztat gyermeke egészséges talapacskája. Mit tehetsz érte, hogy elkerüld a lúdtalpat és a bedőlő bokát? Hogyan lehet játszva fejleszteni gyermeked talpacskáit az első pillanatoktól fogva? 

Eláruljuk mi a mi tippünk számodra! heart

Egy vállalkozó szellemű édesanyát is foglalkoztatott ez a kérdés. Hogyan lehetne az otthon melegében játszva fejleszteni a talpacskákat? 

Azt ugyebár már sokszor hallottuk, hogy kint, fűben, erdőben hagyjuk gyermekünket minél többet mezítláb, hogy talpacskáját különböző ingerek érjék, fejlődjön a boka izomzata, ne adjunk túl szűk vagy túl merev cipőt.  

De mi a helyzet télen, mikor többet tartózkodunk bent?  smiley

Szeretném nektek bemutatni mezítlábas játszószőnyegünket. Az első lépésektől (mászástól) fogva különböző mintázatokkal ellátott mezítlábas szőnyegeket találtok webshoppunkban. Az erdő, a sivat, a tenger a legkedveltebbek. És természetesen az első lépések szett, mely egy finomabb anyagból készült kifejezetten az első lépésektől. 

Mitől különleges ez a termék?

z ORTHO PUZZLE ortopéd szőnyeg olyan egységekből áll, amelyek a “puzzle” elvei alapján kapcsolódnak egymáshoz.

Az ORTHO PUZZLE egészségügyi segédeszköz, elősegíti a csecsemők korai fejlődésének során kialakuló érzékek fejlődését. Pozitív hatással bír a gyermek korai fejlődésére, elősegíti a színek felismerését valamint a képzelőerő és a tapintás fejlesztését. 

Az ORTHO PUZZLE egészségügyi segédeszköz, moduláris ortopéd masszázsszőnyeg elsősorban a talp reflexzónáinak akupresszúrájára, a lúdtalp kezelésére és megelőzésére, a lábak és az alsó végtagok izmainak és kötőszöveteinek erősítésére szolgál a váltakozó lágy és kemény felületek segítségével. Ez a párosítás serkenti a talp összes szükséges receptorát, elősegíti a helyes fiziológiai ívek kialakulását. Az ily módon tapasztalt masszázsfolyamatok a manuális masszázs közben tapasztalt folyamatokhoz hasonlíthatóak, azonban bizonyos mértékben hatékonyabbak és kevesebb időt vesznek igénybe. Fontos hangsúlyozni, hogy a szőnyeg használata hozzájárul a talpak megfelelő formálódásához és erősödéséhez, serkenti a vérkeringést és erősíti az ellenállóképességet.

Mind ezt mókázva, játszva. Ugye mennyire nagyszerű?  heart

Az ORTHO PUZZLE egészségügyi segédeszköz használata alkalmas a gyermekek tornáztatására a különböző intézményekben. Ezen egészségügyi segédeszköz nem hiányozhat egyetlen gyermekek számára fenntartott létesítményből sem, így például az óvodákból, iskolákból, gyermekközpontokból, sportstúdiókból, gyermekgyógyászati központokból, játszóházakból és hasonló intézményekből.

 

A lúdtalp kezelésére és megelőzésére szolgáló módszer elképzelése szerint különböző terepű, térszerkezetű, különböző alakú és méretű, felületi érdességű moduláris masszázsmatracokat használunk fel, bizonyos gyakorlatok végzése közben váltogatjuk a lágy és kemény felületeket. Ez a párosítás serkenti a talp összes szükséges receptorát, hozzájárul fiziológiai íveinek megfelelő kialakításához. Ezeket a gyakorlatokat a mellékelt feladatlista ismerteti. Az efféle alapvetően újszerű eljárás a talp masszírozásánál a hasonló felületeken összehasonlítható a kézi masszázzsal, azonban valamennyivel hatékonyabb és kevesebb időt vesz igénybe.

  A láb az emberi mozgásszervi központ legtávolabbi része és kulcsszerepet játszik a járás kinematikájában és magában a biomechanikában is. A láb plantáris felülete erősen reflexogén terület. Álló testhelyzetben és járás közben az ember alkalmazkodik a külső környezethez, az eközben a talpon elhelyezkedő proprioreceptoroktól szerzett információ finom és differenciált. Hasonlóképpen, a különféle felületek helyileg fejtik ki hatásukat a lábra és egyben az egész szervezetre.

 

Milyen esetekben ajánljuk még?

A talp valgus deformációja

 A talp elülső részének deformációi,

senzorineurális rendellenességek, neuropátia

 A lábizmok hipertonicitása és hipotóniája

 Hosszútávú fizikai terhelés

 A talpak varus állása

A talpak valgus állása

 Bármilyen szintű lúdtalp

(mobil forma, fájdalom nélkül)

 A talpak Hallux valgus deformációja

(a nagyujj elhajlása)

 Az alsó végtagok megduzzadása

 Izomzati egyensúlyhiány

 Az afferens impulzus enyhülése

 Kombinált lapos lábboltozat

 A talp varus deformációja

 Az alsó végtagok elnehezedésének érzése

 Statikus és vénás elégtelenségek az alsó végtagokban

 

Nézz körül termékeink közt és válaszd ki gyermeked számára a megfelelő mezítlábas szőnyeget. Hogy az ő talpacskája is egészséges legyen  heart

Remélem hasznos volt számodra ez a kis összefoglalónk. Ha igen, oszd meg kérlek másokkal is.

 

Köszönjük neked. 

        

 

Tartalomhoz tartozó címkék: cikk
blog comments powered by Disqus