Termékek Menü

Ikrekkel az élet... mosolygós!

„A hisztiket is hamar megszünteti.”

Interjú Pásti Anitával, két ikerfiú anyukájával – aki mindig mosolyog!

Úgy gondolod, hogy nagyon nehéz az első egy év egy kisgyermekkel? Képzeld el, milyen lehet kettővel! Dupla etetés, dupla pelenkázás, dupla fürdetés, dupla hiszti, dupla műszak.
Ikres anyukának lenni igazi kihívás!

Mi mégis találtunk egy olyan ikres anyukát, aki nem csak végigcsinálja a dupla babázást, de még mosolyog is közben!

Kíváncsi vagy a titkára?

Akkor most feltétlenül olvass tovább: meginterjúvoltuk Anitát, hogy kiderítsük, hogyan képes két gyerkőc mindennapjai mellett még mosolyogni is?

Pásti Anita lelkes vásárlónk, aki tőlünk rendelt hintát ikerfiai számára. Azóta is folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, rendszeresen küld nekem képeket és beszámolókat Matyi és Boti fejlődéséről és arról, hogy mi mindenre használják az ikerhintát.
Levelei mindig tele vannak optimizmussal, vidámsággal: nem bírtam hát tovább és megkérdeztem, hogy mi a titka?

Anita, tele vagy mosollyal és önbizalommal. Nagyon jó ezt látni, mert kisbabás anyáknál ez ritka. Nálatok ikrek születtek és mégis megmaradt a jókedv. Hogy csinálod? Hogy osztod be a napjaid?

Az egész terhességemet mosolyogva viseltem. Ezen még az orvosom is csodálkozik, mind a mai napig. A titkom igazából nagyon egyszerű: soha nem engedtem, hogy valami elrontsa a kedvemet. A két fiú nekem maga a csoda, akikre ugyan sokat kellett várni, de megérte.  Teljesen oda vagyok értük! Na jó, amikor hisztisek, akkor egy picit nehezebb a rajongás…;)

Mindig is szerettem a gyerekeket. Bárki gyerekeit. A nagy változás akkor következett be, amikor bátyáméknál megszületett az első gyermek, aztán a második. A mai napig rajongva szeretem a piciket és sokat tanultam tőlük, meg a szüleiktől a gyerekekről.

Nem mondom, hogy az első 3 hónap nem volt nehéz, de belerázódik az ember. Most, ha visszagondolok, nem is tűnik olyan vészesnek. :D

Az első hónapot kórházban töltöttük, aztán mikor hazajöttünk édesanyám segített két hétig, aztán a barátnőm, majd a férjem volt soron. Azért folyamatos segítséggel könnyebb volt belerázódni.
A neheze akkor jött, amikor egyedül maradtam itthon velük és még mindig három óránként ettek. Na, az ott kemény volt, de nagyon élveztem, akár ébren voltak, akár aludtak. A mai napig órákat tudom nézni őket, ahogy alszanak!

A reggeli etetésnél a férjem még segít, aztán “lelép” dolgozni. Szerencsés vagyok, mert a fiúk ritkán kelnek fel egyszerre, így olyan mintha egy gyerekem lenne. :D
Reggel esznek, megnézzük a Futrinka utcát (nagy kedvenc), közben elmondják a véleményüket, aztán alvás a hintában, mert imádják.  Van, hogy Matyi ott eszi meg a tápszer adagját és a végén kitolja a cumit a szájából, böfög egyet és már alszik is. Sokat hintáznak, és közben énekelek nekik a “csodás “ hangomon.

Délutánra hagyjuk a rendes ételt (alma, répa, krumpli, sütőtök stb..), mert hát apának is kell valami élmény :D  És ekkor  jön el az idő, hogy valami kis rendet rakjak a lakásban, utána séta estig.  Fürdés és evés után este kilencig tuti ébren vannak, pedig hulla fáradtak. A hintában alszanak el, ott megnyugszanak.

Miben változtak az érzéseid, mivel lett más az életed, amióta a fiúk megvannak?

Az életem fenekestül felfordult :) Az egész napomat Ők töltik ki, de iszonyatosan jó szomszédjaim vannak és egy szuper barátnőm. Ha kell, elviszik az ikreket pár órára sétálni, vagy átjönnek etetni, játszani velük. Bátran mondhatom, hogy szeretet veszi körül a gyerekeimet.

Az érzéseim miben változtak? Mindennél jobban szeretem Őket, és egy nap vagy százszor elmondom nekik, hogy mennyire szeretem mindkettőt, és hogy gyönyörűek és tökéletesek.

Mi volt az, ami miatt úgy döntöttél: kell Neked az ikerhinta? Miben segít Neked és a fiúknak, a családnak?

A fura az, hogy nem én találtam ki. A férjem keresgélt a neten valamiféle hintát, mert folyton a hordozóban ringattuk az ikreket. Akkor találta ezt az ikerhintát és az első idegtépő hiszti után úgy döntöttünk, lesz, ami lesz, mi ezt megrendeljük.
CSODA TÖRTÉNT!!
Boti egyből imádta, Matyinak kellett egy nap, hogy megszokja. Imádnak benne aludni, nézelődni és játszani. A hisztiket is hamar megszünteti. :D
Nagyon sokat segített, hogy nem kell ölben tartan hosszú ideig a gyerekeket. Nem vagyok egy gyenge ember, de azért megvisel rendesen, ha sokáig kell cipelni Őket.

Ha Te írnád meg az ikerhinta ajánlóját egy ikres anyának, mit írnál?

Hogy mit ajánlanék?  Ha valaki akar egy kis pihenést és nyugalmat, bátran vegyen ilyen hintát. Akárhány gyereke is van. :)
Az én gyerekeim mostanában mindig mosolyogva ébrednek – akár az anyjuk!

Tartalomhoz tartozó címkék: cikk
blog comments powered by Disqus