Termékek Menü

„Könnyű neked, egész nap csak babázol!”

„Könnyű neked, egész nap csak babázol!”

10-ből 9 kismamát kiboríthatsz vele – mi az?
Alighanem a fenti mondat. Amikor meglátogatnak régi munkahelyi barátaink, közelebbi-távolabbi rokonok, gyermektelen ismerősök, akik hosszasan sóhajtoznak mindennapi problémáikról, majd hozzáteszik: neked persze könnyű, hiszen egész nap ezzel a cuki csöppséggel vagy elfoglalva.

Most épp alvásidő van (a pici alszik, a nagyobbik bölcsiben van), így klaviatúrát ragadok és leírom, hogy mi mindent csinálok egész nap „csak babázás” címszóval:)

Minden nap akkor kelek, amikor dolgozó barátaim többsége a másik oldalára fordul. Nagyjából egy óra alatt tisztába teszem, megetetem a picit, közösen próbáljuk nyitva tartani a szemünket, hiszen én is, ő is álmos még. Ha szerencsém van, evés után visszaalszik, van időm szusszanni kettőt, mire indul a következő menet!

Elkezdem ébresztgetni a nagyobbik gyereket és férjemet, a „csak még öt perc”-ek folyamatos hárítgatásával. A párom még csak-csak, de két éves fiamat muszáj percre pontos menetrenddel felkészíteni, mert mindig kitalál valamit, amivel az időt lehet húzni! Reggeli, öltözés, fogmosás, ebédcsomagolás… amikor útnak indul a siserehad, én még kócosan, pizsamában búcsúzom tőlük.

A kisbaba alvásidejében ágyazás, rendrakás, előző estéről maradt mosogatás, ebédfőzés, mosás (naponta minimum 2 adag!), teregetés, előző adag elpakolása, főzés, újabb mosogatás vár rám, no meg magamra is szeretek szánni egy kis időt, legalább felöltözni, normálisan reggelizni-ebédelni, hajat mosni, minimálisan csinosnak lenni, hogy a férjemet esténként ne egy bányarém várja haza, akinek gyanús foltok vannak a ruháján.

Ha ébren van, akkor természetesen babázok, bár ez nem csupán a puszilgatását és szeretgetését jelenti: többször is megetetem (előkészítés+etetés+utána feltakarítás – majdnem egy óra minden alkalommal) tisztába teszem, felöltöztetem, levetkőztetem, ha nyűgös, akkor csörgőzünk, énekelek neki, sétálni megyünk (közben elintézem a bevásárlást), álomba ringatom.

Mire mindezzel végzek, hazajön a családom másik két tagja, akiket legalább ennyire szeretek, ezért rájuk is szeretnék időt szánni: elmeséljük egymásnak a napunkat, meghallgatom a bölcsiben tanult új játékokat, a férjem munkahelyén történteket, elmegyünk a játszótérre, utána vacsora, fürdés, fekvés… és este kilencre már alig tudom nyitva tartani a szemem.

Pedig nekem tényleg könnyű: a férjem segít mindenben, a gyerekeim egyedül is elvannak, a rokonaim is gyakran ugranak be vigyázni a picikre.

És itt van nekem az igazi varázslat, az Ecobaby babahinta, amibe bármikor betehetem a gyereke(ke)t, ha pár percre van szükségem. Ha csengetnek, ha oda kell figyelni a főzésre, vagy ha csak kell pici nyugalom: beleteszem a hintába és mindketten jól járunk! Ha álmos, a hintázás elaltatja, ha elemében van, akkor pedig mozoghat, amennyit akar – de mégis biztonságban van, nem eshet semmi baja, nem tud kiesni, vagy beütni a fejét, a rugózással pedig az izmai és az idegrendszere is fejlődik:)

Szóval kismamák: ha még egyszer valaki megkérdezi, hogyan tudtok elfáradni a babázásban, csak küldjétek el nekik ezt a cikket:)

Tartalomhoz tartozó címkék: cikk
blog comments powered by Disqus