Termékek Menü

Szoptatás hete - levél Neked

Édesanya vagy? Akkor minden elismerésem a Tiéd. Attól függetlenül, hogy szoptatsz vagy sem. Igen, tudom, ez a hét a szoptatás hete, én akkor is ünnepelnék minden anyát, aki táplálja gyerekét.

Tudom, nem könnyű szoptatni. Két gyerekből egyet sikerült 10 hónapig szoptatnom. Nehezen ment, nagyon nehezen. Az első három hónapunk csak a szoptatásról szólt. Szoptatni igény szerint és lehetőleg minél többször, fejni amennyi belefér, hogy termelődjön az anyatej és mindig annyi legyen, amennyire szüksége van a picinek, mindig ott lenni mellette, ha kell óránként, két óránként, nem könnyű. Figyelj az étkezésedre, hogy nehogy bántsa valami a pici gyomrát, de Neked se ürüljenek ki a tartalékaid, igyál eleget, pihenj is egy keveset napközben és úgy egyszerűen élj úgy, hogy tudj szoptatni. Ez egy más életforma. Nagyon szép, de más. A közelség és az a kapcsolat, amit a szoptatás ad, pótolhatatlan, mondják. Nem pótolhatatlan, állítom!

Második gyerekem 3 hónapig szopott, utána lankadt a kedve, megnyílt a világ, másra figyelt, nem volt olyan étvágya és a tejem apadt. Ugyanazt nem tudtam megtenni, mint az elsővel, hisz ott volt Ő is, akinek még nagyobb anyaigénye volt, a kisebbik születése után. Néhány nap alatt elapadt a tejem. Próbáltuk kiskanállal, pohárból, tejserkentővel, nem ment. Ő tápszeres baba lett. Sokat tépelődtem, mert tudtam, hogy van olyan út, amivel visszafordítható a folyamat. Tudtam, hogy képes vagyok szoptatni, hisz az elsővel sikerült, viszont azt is láttam, hogy a nagyobbiknak nagyobb szüksége van rám. Így döntöttem, ez az én döntésem volt.

Nem bánom. Nagyon kiegyensúlyozott és boldog, mosolygós baba. Sokat hordozom, így sokat van a közelemben. Üvegből eszik, de közben odabújik, hogy érezze az illatom, kis lábával körbefonja a karom, hogy minél nagyobb felületen érezzen és a kezével mindig simogatja a bőröm, így alszik el.

Elismerésem Neked, aki a babádat szoptatod, mert tudom, mit kell tenned azért, hogy tudd Őt szoptatni és elismerésem Neked is, aki üvegből eteted gyermeked, mert azt is tudom, milyen éjszaka közepén felkelni és melegíteni. A tápszer valóban sosem testmeleg és sosem egy pólófelhajtásnyira van a babádtól, de nem is kell összehasonlítani.

Tápláljuk Őket, gondoskodunk Róluk és szeretetet adunk Nekik. Mindenünket odaadnánk a boldogságukért és amit cserébe kapunk, az leírhatatlan. Egy összebújás, egy mosoly, egy nyálas puszi mindennél többet ér!

Tartalomhoz tartozó címkék: cikk
blog comments powered by Disqus